Ero sivun ”FTF” versioiden välillä

Kohteesta Geocaching Wiki Finland
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Variaatiot)
(FTF-metsästys)
Rivi 2: Rivi 2:
  
 
== FTF-metsästys ==
 
== FTF-metsästys ==
Eräiden [[kätköilijä|kätköilijöiden]] mielestä on löytö on arvokkaampi, jos kukaan muu ei ole siellä ehtinyt käydä. Niinpä monissa tapauksissa kätkölle ehtimisestä tulee leikkimielinen kilpailu eli FTF-metsästys (engl. FTF Hunt). Mikäli monta kätköilijää etsii kätköä samanaikaisesti voi useiden kätköilijöiden mielestä kaikki paikallaolijat pitää itseään ensimmäisinä löytäjinä itse [[purkki|purkin]] löytäjästä riippumatta.
+
Eräiden [[kätköilijä|kätköilijöiden]] mielestä on löytö on arvokkaampi, jos kukaan muu ei ole siellä ehtinyt käydä. Niinpä monissa tapauksissa kätkölle ehtimisestä tulee leikkimielinen kilpailu eli FTF-metsästys (engl. FTF Hunt). Mikäli monta kätköilijää etsii kätköä samanaikaisesti voi useiden kätköilijöiden mielestä kaikki paikallaolijat pitää itseään ensimmäisinä löytäjinä itse [[purkki|purkin]] löytäjästä riippumatta. Joidenkin muiden mielestä taas vain yksi voi olla ensimmäinen.
  
 
== FTF-palkinnot ==
 
== FTF-palkinnot ==

Versio 3. elokuuta 2006 kello 23.30

FTF eli First to Find (suom. ensimmäinen löytäjä). Merkintää käytetään lokeissa kuvaamaan, että on ehtinyt kätkölle ensimmäisenä.

FTF-metsästys

Eräiden kätköilijöiden mielestä on löytö on arvokkaampi, jos kukaan muu ei ole siellä ehtinyt käydä. Niinpä monissa tapauksissa kätkölle ehtimisestä tulee leikkimielinen kilpailu eli FTF-metsästys (engl. FTF Hunt). Mikäli monta kätköilijää etsii kätköä samanaikaisesti voi useiden kätköilijöiden mielestä kaikki paikallaolijat pitää itseään ensimmäisinä löytäjinä itse purkin löytäjästä riippumatta. Joidenkin muiden mielestä taas vain yksi voi olla ensimmäinen.

FTF-palkinnot

Jotkut kätköijät jättävät joskus jonkin tavallista vaihtotavaraa arvokkaamman esineen eli FTF-palkinnon (engl. FTF Prize) ensimmäiselle löytäjälle. Palkinnot ovat Suomessa melko harvinaisia ja niitä on esiintynyt lähinnä vaikeissa mysteerikätköissä.

Variaatiot

Joskus käytetään lyhenteitä STF (Second to Find) tai TTF (Third to Find) kuvaamaan toisen tai kolmannen löytäjän "sijoitusta". Nämä lyhenteet eivät kuitenkaan ole kovin yleisesti käytössä.